Bezienswaardigheden Rome

Bezienswaardigheden Rome

 

Rome is de hoofdstad van Italië. De stad heeft circa 2,8 miljoen inwoners. Rome is in politiek, cultureel en historisch opzicht de belangrijkste stad van Italië. In het tijdperk van het Romeinse Rijk was Rome zelfs één van de machtigste steden in de wereld. Door de vele historische en culturele bezienswaardigheden die de stad rijk is, is Rome één van de populairste steden voor een stedentrip in Europa.

 

Vakantie of stedentrip naar Rome

Rome trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Veel toeristen komen naar Rome voor een stedentrip. Daarnaast gaan er ook veel vakantiegangers naar de omliggende steden/dorpen in de buurt van Rome om in een iets rustigere omgeving te verblijven. Rome is niet alleen voor historische- en culturele liefhebbers een aanrader. In het westen zijn kilometerslange kuststroken en stranden. Bij een vakantie aan de Italiaanse kust kan zeker een bezoekje gebracht worden aan de prachtige stad Rome.

 

Bezienswaardigheden

Rome staat voornamelijk bekend om zijn vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Wij zetten de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome  voor u op een rijtje:

Wanneer u even de drukte van Rome achter u wilt laten, zijn er ook enkele mooie bezienswaardigheden buiten de stad Rome te aanschouwen:

De rijke cultuur, het aangename weer en de vele bezienswaardigheden in de regio Rome maken deze stad en regio tot een uitermate geschikte vakantiebestemming voor elke vakantieganger.