Bezienswaardigheden Bergamo

40 kilometer ten oosten van Milaan ligt de stad Bergamo. Bergamo is een stad die vaak voorbij wordt gereden of gevlogen op weg naar dé grote stad Milaan. Door de bekendheid van Milaan trekken veel toeristen naar de modestad en wordt Bergamo eigenlijk een beetje in het niet gedaan, wat volgens onze mening erg onterecht is. Door de rust die Bergamo uitstraalt in vergelijking met Milaan is de stad voor de vakantieganger die van rust houdt zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bezienswaardigheden 

Enkele bezienswaardigheden zorgen ervoor dat Bergamo niet alleen een voorstad van Milaan is. Zo staat de stad vol met oude kerken, basilieken en andere indrukwekkende gebouwen. Bezienswaardigheden die bij een bezoek aan Bergamo echt niet mogen ontbreken zijn:

Het oude stadscentrum van Bergamo, Cittá Alta, ademt geschiedenis en cultuur. Voor de echte cultuurliefhebber is het goed vertoeven in het oude stadscentrum. Naast de culturele bezienswaardigheden zijn er ook verschillende leuke pleintjes en terrasjes waar heerlijk van een Italiaanse wijn of een biertje genoten kan worden.

Basilica di Sante Maria Maggiore is misschien wel het mooiste gebouw van Bergamo. Niet alleen van buitenaf, maar ook binnen in de kerk maken prachtige beschilderingen een indrukwekkende indruk op velen. Tijdens kerkdiensten is de kerk maar beperkt toegankelijk, dus mocht je de gehele kerk willen zien is het raadzaam om buiten de kerkdiensten een bezoek te brengen aan deze kerk.

De Bergamo Kathedraal ziet er van buitenaf niet heel uitnodigend uit, maar van binnen is het net zoals bij de Basilica di Sante Maria Maggiore zeker een aanrader om hier een bezoek aan te brengen.

De toren Campano o Torre Civica geeft een prachtig uitzicht van de stad. Er zijn verschillende uitkijkpunten in de toren. Het eerste uitkijkpunt is gratis, mocht je verder dan het eerste uitkijkpunt gaan, dan betaal je wel entree.

De bovenstaande bezienswaardigheden zijn maar slechtst een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden die Bergamo rijk is. De stad wordt dus ten onrechte als een voorstad van Milaan gezien. Een bezoek aan Bergamo kan ook gecombineerd worden met een verblijf in één van de vakantiehuizen die in deze buurt gevestigd zijn.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.