Bezienswaardigheden Cortona

Cortona

Cortona is samen met Florence één van de mooiste plekken van Toscane. De stad Cortona ligt op de grens met de (vakantieregio) Umbrië. Cortona is op een heuvel gebouwd en heeft hierdoor een prachtig uitzicht op het Trasimeno (Trasimeense) meer.

Bezienswaardigheden Cortona

De rijke geschiedenis en de vele bezienswaardigheden die Cortona rijk is maken de stad wereldwijd bekend. Met dit overzicht van de populairste bezienswaardigheden van Cortona leer je de stad écht kennen en mis je niets van de rijke geschiedenis van de stad.

  1. Het plein van de Republiek (Piazza della Repubblica)

Het centrum van Cortona bestaat uit het Plein van de Republiek, ook wel het Piazza della Repubblica genoemd. Op dit plein is onder andere één van de indrukwekkendste gebouwen van Cortona te zien, het dertiende-eeuwse Palazzo Comunale te bewonderen. Het Palazzo Comunale is het gemeentehuis van Cortona en is zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. De trap voor dit gemeentehuis is een ideale plek om heerlijk even te zitten en van de langslopende mensen te genieten onder het genot van een Italiaans ijsje.  In de zomermaanden wordt het plein ook vaak gebruikt voor

  1. Museo Diocesano

In het Meseo Diocesano zijn verschillende religieuze kunstwerken te aanschouwen. Luca Signorelli is een in Cortona geboren kunstenaar en enkele van zijn prachtige kunstwerken zijn in dit museum te zien

  1. Wandelen in Cortona / Kruisweg

Vanaf Piazza Garibaldi is het mogelijk om een moderne kruisweg te bewandelen. Deze kruisweg leidt je onderweg naar boven langs veertien mozaïeken die de lijdensweg van Jezus verbeelden. Bovenaan de kruisweg kom je aan bij de kerk van de patroonheilige van Cortona, de heilige Margherita.

Naast deze kruisweg zijn er ook enkele andere wandelmogelijkheden voor de sportieve- en culturele liefhebbers waarbij onder andere gelopen kan worden naar een uitzicht punt die het Toscaanse landschap dat om Cortona heen ligt te aanschouwen.