Bezienswaardigheden Veneto

Bezienswaardigheden Veneto

Veneto is een regio in Italië, de hoofdstad kent vast iedereen, namelijk Venetië. Naast de belangrijke trekpleister Venetië heeft de regio Veneto dan ook veel meer te bieden. Niet alleen aan interessante steden, maar ook het landschap van Veneto is divers. In het binnenland zie je voornamelijk groene heuvels en langs de kust een vlak landschap. Verder is Veneto rijk aan 7 provincies, namelijk: Belluno, Padua, Rovigo, Treviso, Venetië, Verona, Vicenza. We lichten een aantal bezienswaardigheden voor u toe.

Venetië

Uiteraard kan Venetië niet ontbreken wanneer het gaat om de bezienswaardigheden van Veneto. Venetië staat wereldwijd bekend om haar romantiek. De stad met de maskers, gondels, kanalen en de kleine straatjes. De stad is rijk van historische gebouwen, wat zich afwisselt met de vele kanalen.

Burano

Burano ligt in de buurt van Venetië en Verona. Burano is de stad van kunstenaars en schilders, dit zie je alleen al terug in de kleurrijke huisjes waar de stad vol mee staat. Het eiland is met de boot te bereiken en garandeert je prachtig uitzicht. 

Verona

Verona is ook een belangrijke stad in Italië en ook deze mocht niet missen op het lijstje van de bezienswaardigheden. Verona, de stad van het verhaal van Romeo en Juliet. Het binnen centrum van Verona is ook zeker een trekpleister en het bezoeken waard. 

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo is de perfecte plaats om te verblijven voor families met kinderen. Er zijn talloze hotels en campings die entertainment aanbieden, maar ook buiten de verblijfplaats hoeven jullie je niet te vervelen. Het is een plaats dichtbij Venetië aan een uitgestrekt strand van wel 15 kilometer. Aan dit strand kun je diverse watersporten uitvoeren, lopen over de boulevard en vervolgens even zitten aan de restaurantjes. 

Montagnana

Een plek die nog vrij is van toeristen is de stad Montagnana. Ook wel een van de mooist bewaard gebleven Middeleeuwse steden in Europa. De stad wordt gekenmerkt door haar originele stadsmuren die zich rondom de stad bevinden.