Bezienswaardigheden Milaan

Milaan is dé mode hoofdstad van Italië en één van de modesteden van Europa. Design, mode, architectuur en kunst kenmerken deze stad. Naast de vele winkels waar gewinkeld kan worden zijn er vele bezienswaardigheden te aanschouwen in Milaan. Nieuwe moderne gebouwen afwisselend met oude historische monumenten zijn in Milaan te aanschouwen. Voor de jongere vakantieganger is Milaan ook dé Italiaanse stad bij uitstek. De uitgaansmogelijkheden in Milaan zijn eindeloos.

Dé trekpleisters van Milaan

Enkele trekpleisters die zeker niet mogen overgeslagen worden bij een bezoek aan Milaan zijn op een rijtje gezet:

Het Piazza del Duomo is hét hoofdplein van de stad. Op dit plein staat onder andere de Dom van Milaan. Vanaf dit plein zijn er vele winkelstraten te bereiken die alleen al de moeite waard zijn om er langs te lopen.

De grootste kathedraal van de wereld staat in Milaan en deze is dus niet te missen. De Duomo di Milano is van buiten en van binnen prachtig om te zien. Voor een mooi overzicht over de stad is het mogelijk om naar het dak van de kathedraal te klimmen.

Milaan staat vol met indrukwekkende kerken, maar Santa Maria delle Grazie is een kerk die zeker een bezoek waard is. In deze kerk heeft Leonardo da Vinci zijn schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ geschilderd.

Voor de sport- en voetballiefhebbers is het San Siro, stadion van Inter Milaan en AC Milaan, een prachtige en indrukwekkende bezienswaardigheid. Aangezien Inter Milaan en AC Milaan beide in het stadion voetballen is er (bijna) elk weekend de mogelijkheid om een wedstrijd van dichtbij te maken van een van deze twee grootmachten. Ook is er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door het stadion, met uitzondering van wedstrijdagen

Vakantiehuis in Milaan?

Geïnteresseerd in een vakantie of stedentrip naar Milaan? Bekijk de vakantiehuizen in (de buurt van) Milaan en maak van uw bezoek aan Milaan een onvergetelijke vakantie!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.