Bezienswaardigheden Comomeer

In het noorden van Italië in de regio Lombardije is het Comomeer gelegen. Op het diepste punt van het meer is het meer 410 meter diep. Dit maakt het Comomeer het diepste meer van Italië. Naast het feit dat het Comomeer het diepste meer van Italië is, is het Comomeer het op twee na grootste Alpenmeer.

De naam Comomeer komt voort uit de grootste stad die aan het meer grenst, de stad Como. Andere leuke plaatsen rondom het Comomeer zijn Santa Maria Rezzonico, Varenna, Menaggio en Bellagio.

Como

Het Comomeer is al jaren een populaire vakantiebestemming. In het (historische) centrum van de stad zijn verschillende bezienswaardigheden te aanschouwen. De kathedraal ‘Cattedrale di Santa Maria Assunta’ is een grote trekpleister in de stad Como. Er komen dagelijks dan ook veel toeristen naar deze beroemde kathedraal. Aan de Piazza Vittoria is het elke zaterdag erg druk rondom de markt van Como. Om van de drukte op de markt aan de Piazza Vittoria bij te komen is het Piazza Cavour een plek om heerlijk tot rust te komen met een hapje en een drankje (uit de Italiaanse keuken).

Santa Maria Rezzonico

In de gemeente San Siro, dat 1500 inwoners telt, is het plaatsje Santa Maria Rezzonico gevestigd. Van de 1500 inwoners van de gemeente San Siro is een klein gedeelte gevestigd in Santa Maria Rezzonico. De belangrijkste trekpleister van dit dorp is het grote kasteel dat in dit dorp staat. Daarnaast zijn de steile straten die voor het grootste gedeelte bestaat uit traptreden, waardoor gemotoriseerde voertuigen niet in het straatbeeld vorkomen, kenmerkend voor dit mooie vissersdorp.

Varenna

Het dorpje Varenna is volgens vele mensen het mooiste dorpje dat is gelegen aan het Comomeer.  Ook in Varenna zijn bestaan de meeste straten uit traptreden. De San Giorgiokerk is het mooiste en belangrijkste bouwwerk van het dorp en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Verschillende kunstwerken uit de vijftiende en zestiende eeuw zijn in deze kerk te zien. Het kasteel van Vezio is ook zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Het kasteel bevindt zich op het hoogste punt van de heuvel waar Varenna op gebouwd is en daardoor kan je bij een bezoek aan het kasteel ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht. Voor de sportieve/actieve vakantieganger kan de prachtige looproute die langs het water gaat aangegaan worden.

Menaggio

De plaats Menaggio is al lange tijd een populaire plek onder toeristen. Het dorp is het eerste dorp die je tegenkomt als je de grens van Zwitserland naar Italië oversteekt. In de zomermaanden wordt het dorp gezien als badplaats. De Piazza Garibaldi, het hart van het dorp, is de voornaamste trekpleister van Menaggio. Op dit plein zijn vele leuke restaurants en cafés waar het vooral in de zomermaanden heerlijk genieten is. Daarnaast is er ook een prachtige boulevard waar je heerlijk kunt wandelen langs het Comomeer.

Bellagio

Het dorpje Bellagio is een van de aankomstplaatsen van de veerpont die vanaf Menaggio vertrekt. Hierdoor is het dorpje erg populair bij toeristen. De vele restaurants zijn de voornaamste reden dat Belaggio zo veel toeristen trekt. Daarnaast vallen de mooie villa’s die in het dorp gevestigd zijn erg op. Een beroemde villa en daarnaast een grote trekpleister is de Villa Serbelloni Bellagio. Deze villa was oorspronkelijk een kasteel, maar is later omgebouwd tot villa. Het park dat bij deze villa hoort behoort tot het grootste park aan het Comomeer. De San Giacomokerk is één van de mooiste bezienswaardigheden van Belaggio. De kerk is gevestigd in het historisch centrum van Belaggio. Volgens velen is Belaggio één van de mooiste plaatsen aan het Comomeer en het dorp wordt daarom ook wel De Parel van het Comomeer genoemd.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.