Bezienswaardigheden Spello

Spello is een klein stadje in de regio Umbrië. Het stadje heeft nog geen 9000 inwoners. Het lijkt alsof de tijd in Spello heeft stil gestaan. De huizen zien er Middeleeuws uit, de straten in het dorp zijn smal en steil en het is er tamelijk rustig. In het voorjaar en in de zomermaanden is het wel drukker in het dorpje, aangezien er dan veel toeristen een bezoekje komen brengen aan dit knusse dorp.

Bezienswaardigheden

Spello is één van de  Middeleeuwse stadjes die de regio Umbrië rijk is. Kenmerkend in het dorpje zijn de vele planten en bloemen die bij de huizen in plantenbakken aan het balkon hangen.

In het oude centrum zijn enkele Middeleeuwse bezienswaardigheden te bekijken. Het oude centrum ligt steil tegen de helling van de berg Monte Subasio aan. Hier kan heerlijk gewandeld of gefietst worden

De kerk Santa Maria Maggiore is een mooie bezienswaardigheid uit de 13e eeuw. In deze kerk zijn enkele prachtige fresco’s te zien van het leven van Jezus.

Het Piazza della Reppublika is het centrale plein van het stadje. Onder andere het stadhuis is op dit plein gevestigd. Rechts naast het stadhuis is een straatje waarbij je van een prachtig uitzicht kan genieten van de heuvels in de omgeving.

Wanneer je echt van de Umbrische sfeer wilt genieten, dan is Spello zeker een dorpje die niet mag ontbreken tijdens een vakantie in de regio Umbrië.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.