Bezienswaardigheden Iseomeer

In Noord-Italië is het meer van Iseo gelegen, ook wel het Iseomeer genoemd. Het meer is in vergelijking met het nabijgelegen Comomeer minder bekend en daarmee zijn er in dit gebied ook minder toeristen dan in het gebied van het Comomeer. Hierdoor is het voornamelijk in het hoogseizoen heerlijk vertoeven rondom het Iseomeer. Naast de prachtige Middeleeuwse kastelen en kloosters is de regio rondom het Iseomeer omringd door veel wijngaarden.

Bezienswaardigheden 

In het gebied rondom het Iseomeer zijn verschillende mooie plaatsen te bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze regio zijn

  • Wijnregio Franciacorta
  • Natuurreservaat Torbiere del Sebino
  • Klooster van San Pietro
  • Rotstekeningen Valcomonica

Wijnregio Franciacorta

Het wijngebied Franciacorta is één van de grote trekpleisters van het gebied rondom het Iseomeer. In dit gebied worden wijnen geproduceerd en gebotteld die over de hele wereld bekend zijn. Het is dan ook niet zo raar dat de belangrijkste inkomstenbron in deze regio de wijnbouw is. Daarnaast is de vis uit het Iseomeer en enkele traditionele gerechten van boeren uit deze regio één van de gastronomische specialiteiten. Om het echte Italiaanse karakter van dit gebied te onderdrukken worden veel de laatste jaren oude boerderijen steeds meer gerestaureerd en wordt er geprobeerd om nieuwbouw in deze omgeving zoveel mogelijk te gaan.

Natuurreservaat Torbiere del Sebino

Het natuurreservaat Torbiere del Sebino is gelegen ten zuiden van het Iseomeer. In dit natuurreservaat is veel flora en fauna te zien. In dit beschermde natuurgebied zijn in het broedseizoen 17 verschillende vogelsoorten te zien. Voor de vogelliefhebber is dit natuurreservaat dus een bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is.

Klooster van San Pietro

Dit klooster van San Pietro is in 1083 gebouwd op de plek waar voor deze tijd een oude Romeinse Tempel was gevestigd. Jarenlang was het klooster in particulier bezit, maar in 1983 is het klooster opengesteld voor het publiek.

Rotstekeningen Val Camonica

Ten noorden van het Iseomeer is De Valcamonica gelegen. In deze vallei zijn enkele prachtige prehistorische rotstekeningen te aanschouwen. Deze rotstekeningen zijn sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

 

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.