Bezienswaardigheden Verona

Tussen Milaan en Venetië ligt de stad Verona. Verona wordt gezien de ligging van de stad ten opzichte van het Gardameer veel bezocht als dagtrip door vakantiegangers die aan het Gardameer verblijven. De oude binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat zorgt ervoor dat veel toeristen een bezoek brengen aan de stad Verona.

Naast een dagtrip naar de stad heeft de stad ook voldoende te bieden voor een meerdaags verblijf in de stad. Enkele bezienswaardigheden die in Verona kunnen worden aangedaan zijn:

 • De Arena van Verona
  De Arena van Verona, het amfitheater, is het bekendste bouwwerk van de stad. In de zomermaanden worden er operavoorstellingen gegeven. De overige maanden zijn er verschillende muziekvoorstellingen te bewonderen. Met name de akoestiek van het amfitheater zorgt er voor dat veel toeristen een bezoek brengen aan dit amfitheater.
 • Piazza delle Erbe
  Voor een lekker drankje of hapje is het Piazza delle Erbe een geschikte locatie. Dit plein is het hart van de stad en vanaf het plein is het uitzicht op enkele prachtige gebouwen waarneembaar. Torrei dei Lamberti
  Voor een prachtig uitzicht over de stad kan de Torrei dei Lamberti worden bezocht. Tegen betaling kan deze 84 meter hoge toren worden beklommen, met een prachtig uitzicht over de stad als beloning.
 • Piazza Bra
  Het grootste plein van Verona is de Piazza Bra. In de zomermaanden is dit plein hét levendige gedeelte van de stad, met enkele goede restaurants en barretjes.
 • Via Mazzini
  Voor de winkelliefhebbers is de Via Mazzini de ‘place to be’. Deze autovrije winkelstraat bevat enkele dure modemerken, maar ook kleinere winkels.
Vakantiehuis Verona

Een bezoek aan Verona combineren met een verblijf in een vakantiehuis? Bekijk alle vakantiehuizen in (de buurt van) Verona.

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.