Bezienswaardigheden Sardinië

Bezienswaardigheden Sardinië

 

Sardinië is een eiland wat ligt ten westen van de laars van Italië. Het eiland wordt omringd door een kleine rotsige eilandjes waarbij sommigen bewoond zijn en sommigen ook niet. De hoofdstad van Sardinië is Cagliari, wat ook meteen de grootste stad is van het eiland. Sardinië telt op dit moment 1,6 miljoen inwoners. De inwoners spreken deel Italiaans en deel Sardijns. Het eiland is de op één na grootste eiland van de Middellandse Zee. Sardinië is toch wel het eiland waar de mooie stranden en het lekkere eten om bekend staat. Zomers is het in Sardinië dan ook warm weer, en de winters zijn mild.

 

Stintino La Pelosa Beach

La Pelosa Beach ligt in Stintino, helemaal in het noorden van Sardinië. Het strand heeft een tropische uitstraling door het helderblauwe water en de hagelwitte zandstranden. Voor een mooi, schoon dagje strand ben je hier aan het juiste adres.

 

Gola Di Gorropu

Voor een actieve bezigheid moet je zeker de Gola Di Gorropu bezoeken. Gola di Gorropu is één van Europa’s diepste kloven. Er zijn diverse wandelroutes die allemaal leiden naar de kloof toe. De wandeling biedt geweldig uitzicht en je wordt omringd door veel natuur. De wanden van de Gola Di Gorrupu kunnen wel tot 500 meter hoog zijn.

 

Cagliari

Wat ook zeker leuk is om te bezoeken is de hoofdstad, Cagliari. De stad is groot waardoor er veel te zien is. Van historische monumenten tot leuke winkels.

 

Grotten van Neptunus

De grotten bevinden zich in het noord-westen van Sardinië, vlakbij Alghero. De grotten zijn een onderdeel van de Capo Caccia, dat is een kaap aan de westkust. De route naar de Grotten van Neputunes kunnen alleen wandelend of met de boot. Wandelend houdt eerder klimmen in, want het is een pad met ongeveer 650 treden die uit de rotsen zijn gehakt. Eenmaal daar geven de grotten van Neptunes een paradijselijk uitzicht.

 

Nuraghi

Nuraghi zijn mysterieuze stenen bouwwerken die 3000 tot 800 jaar voor Christus zijn gebouwd. Je vindt ze overal in Sardinë, bij elkaar zijn er zo’n 7000. Je kunt je ook laten rondleiden door deze bouwwerken, wnat overal zit natuurlijk een verhaal achter. De bekendste is Nuraghe Su Nuraxi in Barumini.