Bezienswaardigheden Siena

Siena

Siena is volgens vele mensen samen met Florence de mooiste stad van de regio Toscane. Het heerlijke weer in combinatie met de historische bezienswaardigheden die Siena te bieden heeft zorgen jaarlijks voor vele toeristen naar de stad.

Bezienswaardigheden Siena
  1. Piazza del Campo

Het Piazza del Campo wordt ook wel genoemd als het mooiste plein van de wereld. Het plein in het hartje van Siena heeft een schelpvormig uiterlijk. Eén van de belangrijkste trekpleisters van het plein is de Fonte Gaia fontein.

  1. Palazza Pubblico

Het Palazza Pubblico is een paleis gelegen aan het Piazza del Campo. Hedendaags wordt Palazza Pubblico voornamelijk bezocht vanwege het bijbehorende museum. In het museum zijn verschillende kunstwerken te zien van Italiaanse kunstenaars.

  1. Torre del Mangia

Overal in de stad is deze 102 meter hoge toren te zien. Veel mensen beklimmen deze toren om van een prachtig uitzicht van de stad te kunnen genieten.

  1. Duomi di Siena

Het Duomi di Siena is één van de indrukwekkendste gebouwen van Toscane. Eén van de trekpleisters waarom zoveel mensen een bezoek brengen aan de Duomi di Siena is de prachtige marmeren vloer. De vloer bestaat uit 50 verschillende vlakken met daarin Bijbelse en andere religieuze afbeeldingen. Een onderdeel van het Duomi is de Libreria Piccolomini. In deze bibliotheek zijn enkele prachtige eeuwenoude manuscripten te vinden.

  1. Botanische tuinen

Aan het Piazza Sant Agostino is een prachtige botanische tuin gelegen. Deze tuin van twee hectare groot is dé botanische tuin van Siena en heeft enkele prachtige authentieke Toscaanse planten te vinden.