Bezienswaardigheden Bellagio

De stad Bellagio is één van de populairste gebieden aan het Comomeer en wordt daardoor ook wel ‘De Parel van het Comomeer’ genoemd. Er wonen zo’n 3000 inwoners in Bellaggio, maar in de zomer zorgen duizenden toeristen dat deze stad een drukbezochte plaats is. Vooral het oude centrum van Bellagio wordt altijd drukbezocht. Naast het prachtige oude centrum zijn er ook enkele prachtige mooie villa’s in deze stad te vinden, omringd door prachtige parken. Doordat Bellagio aan drie kanten omringd is door water zijn er veel toeristen die via het water naar Bellagio komen. Er rijden dan ook verschillende veerdiensten om toeristen van het vaste land naar Bellagio te vervoeren.

Centrum van Bellagio

In de tijd van de Romeinse nederzetting is Bellagio ontstaan. Door de uitbreiding van met stadsmuren is het oude centrum van Bellagio goed bewaard gebleven. In het eeuwenoude centrum zijn dan ook verschillende prachtige bezienswaardigheden te vinden. Naast het oude centrum staat Bellagio ook bekend om zijn vele villa’s en paleizen. Deze villa’s en paleizen zijn vaak omringd door prachtige tuinen en parken waar heerlijk gewandeld kan worden. Niet alle villa’s en tuinen zijn te bezoeken, omdat het privéterrein is.

Bezienswaardigheden

De Parel aan het Comomeer kan natuurlijk niet achterblijven met bezienswaardigheden. Er zijn dan ook enkele bezienswaardigheden die je gezien móet hebben als je in de buurt van Bellagio bent:

De berg Monte San Primo ligt iets buiten Bellagio. Op deze berg kan je wandelen, mountainbiken en in de winter kan er uiteraard geskied worden. Het uitzicht vanaf deze berg op de stad Bellagio is prachtig.

In een groot park bovenaan de stad ligt Villa Serbelloni. Het uitzicht vanaf deze villa op het Comomeer is prachtig Er worden rondleidingen gegeven in deze villa, dat tegenwoordig dient als een studie/conferentiegebouw. Deze rondleidingen kunnen alleen in groepen vanaf 6 personen aangeboden worden.

De oudste kerk van Bellagio is ‘De Kerk van Sint Johannes de Doper’. Deze kerk is eeuwen geleden gebouwd en is in 1785 verbouwd tot de huidige uitvoering.

Op het plein aan de voet van Villa Serbelloni en zijn omliggende tuin ligt het Basiliek van San Giacomo. De kerk is  van binnen- en van buitenaf erg indrukwekkend, met vooral binnenin enkele prachtige kunstwerken.

Naast de Villa Serbelloni ligt aan het meer Hotel Villa Serbelloni. Veel bekende mensen, waaronder verschillende modeontwerpers komen hier vaak. Het park om het Hotel heen is toegankelijk voor publiek en heeft enkele prachtige bloemen- en rozentuinen

Voor de (wielren)liefhebbers ligt er 10 kilometer ten zuiden van Bellagio de Madonna del Ghisallo kerk. In deze kerk zijn verschillende gedenkstenen van wielerlegendes te vinden, waaronder bijvoorbeeld Fausto Coppi. Naast de gedenkstenen lijkt de kerk op een echt wielrenmuseum met gele- en roze truien en verschillende wielrenfietsen. Voor de wieler- en sportliefhebbers eigenlijk wel een must see plek!

Vakantiehuizen

Een bezoek aan de stad combineren met enkele overnachtingen in een vakantiehuis in de buurt van Bellagio? Er worden verschillende vakantiehuizen in de buurt van Bellagio aangeboden!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.