Bezienswaardigheden Pisa

Pisa

Pisa is een stad aan de Arno en staat voornamelijk bekend om de scheve toren van Pisa die in de stad gevestigd is. Deze toren trekt jaarlijks miljoenen toeristen naar de stad toe die op de foto willen met deze scheve toren en de toren op een fotogenieke wijze proberen terug te duwen. Er zijn veel toeristen die alleen een bezoek aan Pisa brengen vanwege de wereldberoemde Toren van Pisa. Pisa heeft echter veel meer te bieden dan alleen de ‘scheve toren’.

Bezienswaardigheden Pisa

De beroemdste bezienswaardigheid in Pisa is natuurlijk de Toren van Pisa, ook wel Torre Pendente di Pisa genoemd. Tijdens de bouw van de toren zijn de eerste verdiepingen scheef gebouwd. Bij latere restauraties probeerden de makers van de toren deze scheefbouw recht te trekken, maar zonder resultaat. Het bouwen van deze toren heeft er zelfs voor gezorgd dat vanwege veiligheidsredenen voor publiek de toren een tijd gesloten is geweest. In 2008 is de Toren van Pisa definitief als stabiel en dus veilig voor bezoekers verklaard.

Het Piazza dei Miracoli is hét belangrijkste plein van de stad, met onder andere gebouwen als de Toren van Pisa en de Dom die op het plein gevestigd zijn. De Dom is na de Toren van Pisa het beroemdste gebouw van Pisa. De dom wordt ook wel Duomo Santa Maria Assunta genoemd. Deze kathedraal is in de Middeleeuwen gebouwd en is de enige bezienswaardigheid op het Piazza dei Miracoli dat gratis bezocht kan worden.

Ook in Pisa is er een prachtige botanische tuin gevestigd, namelijk Orto Botanico di Pisa. In deze botanische tuin zijn verschillende vijvers, een historisch natuurmuseum en verschillende kruidentuinen te vinden.