Bezienswaardigheden Lago Maggiore

In het grensgebied van Italië en Zwitserland is het prachtige Lago Maggiore gelegen. Na het Gardameer is Lago Maggiore het grootste meer van Italië. Het afwisselende landschap van stranden en bergen maken de omgeving van Lago Maggiore tot een prachtige omgeving om je vakantie in door te brengen.

Bezienswaardigheden 

In het Lago Maggiore zijn enkele prachtige eilandjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De bekendste zijn de Borromeïsche eilanden, bestaande uit Isola Madre, Isola dei Pescatori en Isola Bella. Deze eilanden zijn sinds jaar en dag een belangrijke trekpleister voor het gebied.

Het meer biedt ook volop mogelijkheden om te zwemmen, zeilen, windsurfen en te vissen. Aangezien de waterkwaliteit van het Lago Maggiore ook uitstekend is, zijn er ook verschillende mogelijkheden om te duiken. Voor meer informatie over het duiken in het Lago Maggiore kunt u hier klikken. Naast de waterpret die het meer te bieden heeft, is de omgeving uitermate geschikt om te mountainbiken, te klimmen of te wandelen. Voor het mountainbiken en wandelen zijn verschillende routes uitgestippeld. Voor de golfliefhebbers biedt het gebied ook enkele prachtige golfbanen, waar een balletje geslagen kan worden.

Naast de recreatieve, culturele en sportieve activiteiten die rondom het Lago Maggiore gedaan kunnen worden zijn de steden Milaan, Lugano en Vareso ook binnen handbereik.
Een bezoek aan een van deze maakt een vakantie aan het Lago Maggiore helemaal compleet!

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.