Bezienswaardigheden Trento

Trento is een Noord-Italiaanse stad in de omgeving van de Alpen. De stad heeft ongeveer 120.000 inwoners en heeft verschillende Duitse invloeden. De verkeersborden in de stad worden aangegeven in het Duits en het Italiaans, er wordt voornamelijk Duits gesproken  en er zijn veel Duits/Oostenrijks georiënteerde restaurants te vinden in de stad.

Een voordeel van Trento is dat het massatoerisme de stad niet in zijn greep neemt. De bewoners van Trento zijn erg gastvrij en helpen graag mocht je de weg een keer kwijt zijn in de stad. Bij veel plaatsen waar massa toerisme plaats vindt zijn de bewoners van de stad niet altijd even behulpzaam. Bij Trento is dit dus een ander verhaal. Gastvrijheid en gezelligheid in de stad proef je gelijk wanneer je je in de stad bevindt.

Aangezien Trento gelegen is in de bergen zijn deze bergen ook de grote trekpleister van de regio. In de zomermaanden zijn er vele mogelijkheden om te paragliden bij dorpjes als Molveno. In de wintermaanden wordt er in deze regio volop geskied. Naast het sportieve gedeelte dat Trento te bieden heeft grenst de regio ook voor een klein gedeelte aan het Gardameer. Voor een heerlijk ontspannen dag kan er gekozen worden voor een uitstapje naar het bekende Gardameer. Uiteraard kan bij een vakantie aan het Gardameer ook een uitstapje worden gemaakt naar Trento om even te ontglippen aan het massatoerisme dat het Gardameer met zich meebrengt.

De veelzijdigheid van de stad Trento in combinatie met de rust die de stad met zich meebrengt is voor veel mensen een goede reden om deze (nog niet heel bekende) Italiaanse stad te ontdekken!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.