Bezienswaardigheden San Gimignano

San Gimignano

Het stadje San Gimignano staat bekend om zijn vele torens. Vroeger bouwden families tegen elkaar op. Het doel van het bouwen van de torens door de families was de hoogste toren te bouwen. De hoogste toren had dan ook het hoogste aanzien in de stad. Hedendaags is het niet precies bekend hoeveel torens het stadje nog bevat. De slingerende weg die naar het dorpje leidt, zorgt ervoor dat je het exacte aantal torens van het stadje niet juist kunt tellen. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden San Gimignano

Aan de voet van de toren Torra Grossa bevindt zich het Museo Civico. In dit museum kan je er achter komen hoe San Gimignano aan de naam van de stad komt.

Net als bij bijvoorbeeld een stad als Siena is San Gimignano geheel ommuurd door de stadsmuren. Om het centrum van de stad in te komen moet je door één van de stadspoorten door lopen, wat een mooi en prehistorische aanblik geeft.

De bekende torens van San Gimignano zijn de belangrijkste trekpleisters van het dorpje. Naast de torens zijn er ook nog andere bezienswaardigheden in de stad te ontdekken, zoals het Archeologisch museun en de Sant’Agustino.