Bezienswaardigheden Sicilië

Bezienswaardigheden Sicilië

 

Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse Zee met wel 25.000 km2. Het eiland zit vol met bezienswaardigheden en hoogtepunten. De hoofdstad van Sicilië is Palermo. Naast Italiaans, wordt er ook Siciliaans gesproken. Door de strategische ligging in het midden van de Middellandse zee is Sicilië voor vele volkeren hun thuis. Het eiland heeft haar eigen unieke cultuur ontwikkeld, op het gebied van religieuze tradities, muziek, literatuur, kunst, maar ook qua eten.

 

Cefalù

Cefalú ligt aan de noordkust en het centrium is omgeven door een grote rots. Hierdoor krijgt het centrum een uniek uitzicht. Niet alleen het centrum is omgeven door de grote rots, ook het strand. Cefalu ligt aan de kust, waardoor het strand niet ver is. In Cefalù kun je de heuvel La Rocca beklimmen, die zo’n 270 meter hoog is.

 

Scala Dei Turchi

In de buurt van Agrigento kun je de prachtige Siciliaanse trappen aan zee bezoeken. Deze krijtrotsen zijn gratis te bezoeken en je kunt je er een hele dag vermaken. Met goed weer kun je ook op het strand liggen. Met slecht weer is het val wereldbelang om goede shcoenen aan te doen, want de krijtrotsen kunnen nogal glad zijn.

 

Palermo

De hoofdstad van Sicilië is Palermo, nu staat deze stad niet bij iedereen heel goed bekend, maar de stad kan je veel moois bieden. Het is een stad met prachtige architectuur, gezellige pleinen, unieke culinaire tradities en tot slot sfeervolle markten. Dit alles is te zien bij de Street food markt, in de kathedraal, in botanische tuin, in de capela palatina en tot slot in alle straatjes is wat moois te bewonderen.

 

De Etna

De Etna is de grootste vulkaan van Europa en hét symbool van Sicilië. De Etna is nog steeds een actieve vulkaan. Met de auto rijd je naar de plek waar je met de kabelbaan naar boven kunt. De kabelbaan brengt je niet tot aan de top. Het laatste stuk moet je zelf te voet afleggen.

 

Egadische Eilanden

De Egadische Eilanden bestaan uit drie eilanden: Favignana, Levanzo en Marettimo. Het populairste en grootste eiland is Favignana. Je kunt ook overnachten op dit eiland. De andere twee eilanden zijn klein, waardoor dit te voet te doen is. Het zijn bestemmingen waar internet geen grote rol speelt en de bestemming hemelt ook zeker niet van toeristen. Het is een ideale plek om tot rust te komen. Voor kinderen is dit misschien niet heel geschikt.