Bezienswaardigheden Florence

Florence

Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en is dé stad die je bezocht moet hebben als je op vakantie gaat in deze regio. De stad Florence is namelijk één van de populairste en bekendste cultuursteden van Europa. Wetenschappers, kunstenaars, schrijvers en andere beroemde historische mensen hebben in Florence gewoond of zijn hier geboren. Bekende namen van mensen die in Florence geboren zijn of daar gewoond hebben zijn onder andere Galileo Galilei, Michelangelo en Leonardo da Vinci.
Naast de vele culturele bezienswaardigheden staat Florence ook bekend om zijn prachtige paleizen, gezellige pleinen en karakteristieke bruggen en straten.

Trekpleisters Florence

Bij een bezoek aan Florence zijn er enkele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te aanschouwen. Wij hebben deze bezienswaardigheden op een rijtje gezet:

  1. Museum Uffizi

In dit museum in Florence zijn enkele prachtige kunststukken te zien. Er is een speciale ruimte ingericht voor de kunstenaar Michelangelo, die in Florence geboren is.

  1. Galleria dell’Accademia

In de Galleria dell’ Accademia is het grote beeldhouwwerk ‘David’ van eveneens Michelangelo te aanschouwen. Veel toeristen komen speciaal voor dit beeldhouwwerk naar deze galerij. Naast dit beeldhouwwerk van Michelangelo zijn er nog verschillende andere beeldhouwwerken van andere kunstenaars te bezichtigen.

  1. Palazzo Vecchio

Het bestuur van de gemeente Florence heeft jarenlang in dit gebouw gewerkt. Hedendaags is Palazzo Vecchio een museum met kunstwerken van verschillende Italiaanse kunstenaars.

  1. Piazza della Signoria

Het Piazza della Signoria is het bekendste en belangrijkste plein van Florence. Enkele bijzondere gebouwen, zoals het Museum Uffizi en het Palazzo Vecchio zijn aan dit plein gevestigd.

  1. Kathedraal van Florence

Het mooiste en bekendste gebouw van Florence is de Kathedraal van Florence. Deze kerk staat middenin het historische centrum van Florence. Niet alleen van buiten, maar zeker ook van binnen is de kathedraal een prachtige bezienswaardigheid. Alleen de uitstraling van de kathedraal zorgt er voor dat er jaarlijks miljoenen mensen een bezoek brengen aan de Kathedraal van Florence.

Een vakantie in de regio Toscane is niet compleet als je geen bezoek hebt gebracht