Bezienswaardigheden Trasimeense meer

In het noorden van Umbrië, vlakbij de grens met Toscane is het Trasimeense (Trasimeno) meer gevestigd. Het Trasimeense meer is na het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore het grootste meer van Italië. Het meer is een belangrijke toeristische trekpleister, maar de omgeving staat niet bekend om zijn massatoerisme.

De eilanden van het Trasimeense meer

Op het Trasimeense meer zijn drie eilanden gevestigd, namelijk Isola Maggiore, Isola Minore en Isola Polvese.

Isola Maggiore is de populairste en meest bezochte eiland. Dit eiland is ook als enigste eiland van de drie bewoond. Het eiland heeft de uitstraling van een Middeleeuws vissersdorpje. Daarnaast heeft dit eilandje prachtige steeneiken, vijgen en staat het vol olijfbomen. Wilt u als cultuur- of kunstliefhebbers de museums bezoeken die op dit eiland staan, dan is de Museum Route van Isola Maggiore zeker aan te raden.

Isola Polvese is het grootste eiland van de drie. Er zijn verschillende mooie kerken zoals de Chiesa di San Secondo, het Monastero Olivetano en de Chiesa di San Giuliano te vinden. Ook is er een prachtig 14-eeuws kasteel te vinden die zeker het bezoeken waard is.

Over het laatste eiland, Isola Minora, is weinig bekend. Dit eiland kan niet bezocht worden omdat het in privébezit is.

Natuurparken en recreatie aan het Trasimeense meer

Net als bij andere Italiaanse meren is er ook rondom het Trasimeense meer genoeg waterpret te beleven. De omgeving wordt omringd met verschillende strandjes. Daarnaast kunnen er op veel plaatsen kano’s en waterfietsen worden gehuurd. Met onder andere Parco del Lago di Trasimeno bevat het gebied ook een prachtig natuurgebied. Parco del Lago di Trasimeno is voor veel moeras- en watervogels een overwinterings- en broedgebied. Naast de waterpret en de schitterende natuur in deze omgeving zijn er ook verschillende wandelroutes uitgestippeld, waardoor er voor de sportieve vakantieganger wandelend van de prachtige omgeving genoten kan worden.

Bezienswaardigheden Trasimeense meer

Het gebied rondom het Trasimeense meer heeft een geschiedenis die ver terug gaat. De noordkant van het meer was het decor van een veldslag tussen de Romeinen en de troepen van Hannibal, ook wel de Slag van het Trasimeense meer genoemd. Dé trekpleister van het gebied is Castiglione del Lago, deze stad staat vol van bezienswaardigheden voor kunst- en cultuurliefhebbers.
Cortona is een ommuurde stad met uitzicht op het Trasimeense meer. Deze typische Italiaanse stad is met Middeleeuwse gebouwen ook zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen.

Verblijf aan het Trasimeense meer?

Er worden verschillende soorten vakantiehuizen aangeboden in de regio rondom het Trasimeense meer. Een vakantie in een vakantiehuis aan het Trasimeense meer biedt ontspanning en verkoeling voor iedereen.

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.