Bezienswaardigheden Ortameer

In de omgeving van het Lago Maggiore en het Comomeer ligt het kleine Ortameer. Het meer is slechts 14 kilometer lang en 2 kilometer breed. Het Ortameer is van prachtige schoonheid vanwege de ligging tussen de bergen en de daarbij horende bijzondere lichtinval.

Isola San Giulio

De trekpleister van het Ortameer is het dorpje Isola San Giulio. Door de ligging van het dorpje midden in het meer wordt dit dorpje ook wel gezien als een fotogeniek dorp, waar prachtige foto’s kunnen worden gemaakt van de omgeving en het Italiaanse karakter van het dorpje. Het Middeleeuwse centrum van Isola San Giulio met de prachtige Italiaanse architectuur zorgt er voor dat je als toerist een aangename vakantie beleeft op dit eiland. Op het Piazza Motta  zijn er een aantal gezellige cafés en leuke restaurantjes met drukbezochte terrassen waar de heerlijke Italiaanse wijnen uiteraard niet mogen ontbreken.

Andere dorpen rondom Ortameer

Het dorp Isola San Giulio is dé trekpleister van het gebied rondom het Ortameer. Naast dit dorp zijn er ook enkele andere dorpjes in de regio van het Ortameer.

  • Oregma 

Oregma is een van de grotere dorpjes in de buurt van het Ortameer. Het dorp is aan de noordkant van het Ortameer gelegen. In Oregma zijn verschillende bezienswaardigheden te ondernemen. Zo is er het historische centrum van het dorp waar vele winkels, pleintjes met fonteinen en bezienswaardigheden als oude huizen en kerken te bezichtigen zijn. Het Piazza Salera is het gezelligste plein van Oregma, met verschillende barretjes en restaurants.

  • Miasino

Miasino is een dorpje dat gelegen is boven Isola San Giulio. Het uitzicht vanaf dit dorp over de omgeving is prachtig. Daarnaast zijn de bezienswaardigheden Castello di Miasino en Villa Nigra de moeite waard om te bezoeken

  • Ameno

Het dorpje Ameno is een dorpje met enkele prachtige historische bezienswaardigheden. Enkele prachtige villa’s uit de 18een 19e eeuw zijn hier te bewonderen. Net buiten het dorpje is Castello Monte Oro gelegen. Dit kasteel trekt doorgaans veel toeristen.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.