Bezienswaardigheden Varese

Voor de echte liefhebbers van natuur is het kleine stadje Varese zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Varese ligt in de merenregio, waar het Lago Maggiore, het Comomeer en het meer van Lugano te vinden zijn. In de omgeving van de stad zijn verschillende bosrijke gebieden waar heerlijk gewandeld kan worden. Daarnaast kan er ook heerlijk gewandeld worden langs de oevers van de meren.

Bezienswaardigheden 

In de stad zijn enkele prachtige bezienswaardigheden die bij een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard zijn:

Het Kastello Estense Paleis bijvoorbeeld. Het kasteel is in 1385 gebouwd. Toeristen kunnen binnenin het kasteel de verschillende kamers in Gotische stijl aanschouwen. In de zomermaanden (juni, juli, augustus) is het kasteel van 9.00 – 19.00 geopend.  Buiten de zomermaanden is het kasteel geopend van 09.30-16.30. Genoeg tijd dus om dit prachtige kasteel te aanschouwen!

Het Heiligdom Sacro Monte is een plek waar elk jaar veel pelgrims naar toe komen om te bidden en te knielen voor de grote heiligdommen. Sarco Monte is op 800 meter boven zeeniveau gevestigd, dus geeft tevens een prachtig uitzicht over de stad.

Net buiten de stad is Villa Ponti te aanschouwen. Villa Ponti wordt nu  gebruikt als congrescentrum, maar trekt vele toeristen naar het indrukwekkende gebouw.

Vakantiehuis in (de buurt van) Varese?

Een bezoek aan Varese combineren met een overnachting in dit mooie authentieke Italiaanse stadje? Bekijk het aanbod van vakantiehuizen in (de buurt van) Varese!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.