Bezienswaardigheden Puglia

Bezienswaardigheden Puglia

 

Puglia (ook wel Apulië in Nederland) is de meest zuidoostelijke regio van Italië. De regio Puglia is gelegen aan de Adriatische Zee en de Ionische Zee. De regio telt ruim 4 miljoen inwoners. De hoofdstad van Puglia is Bari, een belangrijke havenstad aan de Adriatische kust.

Puglia staat bekend om de grote productie van olijven en wijn. De regio Puglia is zelfs de grootste olijvenproductent van het land. Een streek in Puglia; Salento, behoort tot een belangrijke wijnstreek in Italië. Een aanbeveling om dus te bezoeken. Wat zijn nog meer bezienswaardigheden in Puglia?

 

Bari

De hoofdstad van Puglia kan niet ontbreken tussen de bezienswaardigheden. Maak een mooie wandeling door de haven, ontdek het oude stadsgedeelte van Bari, Bari Vecchia. Neem ook meteen een kijkje in het Nieuwe gedeelte van Bari en laat je tot slot inspireren in het moderne Normandische Svevokasteel.

 

Alberobello

Alberobello heeft 15 miljoen witte kalkstenen-trulli huisjes. Deze huisjes worden gekenmerkt door een kegelvormig dak. De trulli’s bestaan er in diverse soorten. Dit was afhankelijk van de welvaart in die tijd. Trulli’s die sober en simpel zijn, maar ook die luxe kennen.

 

Polignano a Mare

Deze stad ligt prachtig. Polignano a Mare is gebouwd op de steile en woeste kliffen aan de Adriatische Zee. Een prachtige plek om te gaan snorkelen of door de straatjes te wandelen. Bijna elk straatje loopt uit op aan de kust van de Adriatische Zee, waar prachtig uitzicht wordt vertoond.

 

Gallipoli

Deze stad heeft de perfecte combinatie van zon, zee, strand en cultuur.  Gallipoli is een sfeervol oud vissersstadje wat zich bevindt aan het zuiden van Puglia. De stad ligt aan helderblauw water, heeft prachtige zandstranden, historische monumenten en sfeervolle straatjes. De vissen worden dagelijks vers op de markt aangeboden.

Kortom, een vakantie in Puglia is gegarandeerd een prachtige vakantie met veel mooie plaatsen om te bezoeken. Iedere stad heeft wat unieks.