Bezienswaardigheden Turijn

Turijn was voorheen een grote industriële stad in het noorden van Italië. Hedendaags is Turijn niet meer die industriële stad die het voorheen wel was. De omgeving waar de stad zich in bevindt, omringd door de Alpen, zorgt er voor dat Turijn een mooie bestemming is voor een korte vakantie/ stedentrip.

Het mooie van een vakantie naar Turijn is dat je in de zomer-, maar ook in de wintermaanden je zeer goed kan vermaken in de stad. In de wintermaanden is het mogelijk om een bezoek aan Turijn te combineren met de wintersport, aangezien de Alpen in de nabijheid van de stad liggen. In de zomermaanden is het daarnaast ook heerlijk vertoeven in de stad. Vele straten in Turijn zijn overkoepeld, waardoor je bijvoorbeeld tijdens het winkelen geen last hebt van de weersomstandigheden.

Bezienswaardigheden

Er zijn enkele bezienswaardigheden die niet kunnen worden overgeslagen bij een stedentrip of vakantie naar Turijn:

  • Egyptisch museum

In het Egyptisch museum wordt verschillende Egyptische kunst tentoongesteld. Het museum wordt gezien als één van de beste musea in de wereld die Egyptische kunst tentoonstelt.

  • Palazzo Madama

In het Palazzo Madama zijn verschillende kunstwerken van de Middeleeuwen tot de 18e eeuw te aanschouwen. Naast de kunstwerken die in het Palazza Madama zijn te bezichtigen is het Palazza Madama zelf ook zeer indrukwekkend om er doorheen te lopen.

  • Museum voor de moderne kunst

In het Museum voor de Moderne Kunst wordt voornamelijk kunst vanaf de 20e eeuw tentoongesteld. Kunst uit de Middeleeuwen en de Renaissance komt in dit museum nauwelijks tot niet voor.

  • Street Art Tour

Italië staat bekend om zijn kunst en cultuur op straat. Met de Street Art Tour door Turijn leer je verschillende mooie (histrorische) bezienswaardigheden in de buitenlucht kennen en leer je de lokale bevolking en kunstenaars kennen van de wijk San Salvario. 

  • Palazzo Reale

Het Palazza Reale is een groot paleis dat bezocht kan worden. De kamers van het paleis zijn voor publiek toegankelijk, eveneens als de tuin die achter het paleis is gevestigd.

  • Allianz Stadium Juventus

Turijn is bij vele voetballiefhebbers ook bekend als de stad van de grote Europese voetbalclub Juventus. Het Allianz Stadium is sinds 2011 in gebruik door Juventus. De thuiswedstrijden van Juventus worden in dit stadion afgewerkt. Het is mogelijk om een wedstrijd te bezoeken op wedstrijddagen. Daarnaast is het ook mogelijk om een stadiontour/rondleiding te ondernemen op een niet wedstrijddag.

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.