Bezienswaardigheden Assisi

De stad Assisi is gelegen in de regio Umbrië. De stad wordt ook wel ‘de stad van de vrede’ genoemd. De combinatie tussen de natuur in de omgeving en de cultuur maakt Assisi een mooie vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden

Natuur liefhebbers kunnen hun geluk niet op in de mooie omgeving rondom Assisi. De vele bossen, olijfboom- en wijngaarden en heuvels zorgen voor een rustgevende omgeving qua natuur. De vele bezienswaardigheden in de omgeving van Assisi zorgen ervoor dat het hart van de cultuurliefhebbers ook sneller gaat kloppen. Enkele bezienswaardigheden in (de omgeving van) Assisi zijn:

  • Appartement Ississi

Bij het appartement van Ississi is er een prachtig uitzicht over de omgeving van Ississi. Het heuvelachtige gebied in combinatie met de vele olijfboom- en wijngaarden zorgt voor een prachtig beeld.

  • Basilica di San Fransesco

Deze kerk staat in het oude centrum van Assisi en is dé kerk van het dorp. De kerk is ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  • Piazza del Comune

Het Piazza del Comune is het plein waar onder andere het gemeentehuis van Assisi is gevestigd. Daarnaast zijn er enkele gebouwen te vinden op dit plein, waaronder de toren Torre del
Popolo en het paleis Palazzo del Capitano del Popolo. Voor een lekker drankje of hapje eten zijn er op dit plein ook genoeg barretjes en restaurants te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.