Bezienswaardigheden Lombardije

Bezienswaardigheden Lombardije

 

In het noorden van Italië, tussen de Alpen, het Gardameer en Lago Maggiore ligt de zonnige authentieke regio Lombardije. De hoofdstad van de regio Lombardije is de modestad Milaan.

Het landschap van Lombardije is zeer divers. Er zijn drie verschillende landschappen die je in de regio Lombardije kan ontdekken:

 

De Meren

De prachtige uitgestrekte meren zijn eigenlijk dé trekpleisters van Lombardije. Alle Italiaanse meren, met uitzondering van het Ortameer zijn gevestigd in deze regio! Het Gardameer en het Lago Maggiore zijn de grootste trekpleisters. Deze meren trekken jaarlijks de meeste toeristen aan.

 

De Alpen

Enkele hoogste bergtoppen van de Alpen liggen in de regio Lombardije. Er zijn echter een groot deel van de gebergtes tot beschermd gebied verklaard, waardoor het niet te bezoeken is voor toeristen.

 

De Po-vlakte

Deze laagvlakte is het dichtstbevolkte gebied van de regio. Grote steden als Milaan, Bergamo en Brescia zijn in dit gebied gelegen.

 

Bezienswaardigheden

Er zijn enkele bezienswaardigheden die zeker niet mogen ontbreken bij een vakantie in Lombardije. Vooral de afwisseling tussen (sportieve) activiteiten aan het water en het bezoeken van één van de prachtige steden in de regio maakt een vakantie in Lombardije uniek. Enkele bezienswaardigheden in deze mooie regio zijn:

Geniet van vakantie in de regio Lombardije? Er zijn verschillende prachtige vakantiehuizen in de regio gevestigd die een verblijf in Lombardije tot een onvergetelijke vakantie maken!