Bezienswaardigheden Lucca

Lucca

Lucca is een stad in Toscane en heeft een grote rol gespeeld in de Romeinse tijd en in de Middeleeuwen. Vroeger was de stad vooral bekend als handelsstad van textiel. Hedendaags wordt de stad vaak bezocht vanwege de vele historische bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in de stad Lucca

De historische bezienswaardigheden van de stad zijn ontelbaar. De grootste en bekendste trekpleisters van Lucca zijn:

  1. Historische muur oude centrum

Het oude centrum van Lucca wordt omringd door een historische stenen muur. Deze muur is vier kilometer lang en is vroeger gebouwd om de stad te verdedigen tegen Florence. De muur wordt hedendaags gebruikt voor fiets- en wandelroutes en geeft een mooi uitzicht over de stad.

  1. Piazza dell’Anfiteatro

Het Piazza dell’Anfiteatro is het plein waar voorheen het amfitheater van de stad Lucca gevestigd was. Nu zijn er kleurrijke huizen gebouwd die het plein omringen en zijn er vele gezellige terrasjes waar je van de authentieke Italiaanse sfeer van dit plein kan genieten.

  1. Duomi di San Martino

Lucca is een stad dat vol staat met kerken. De Duomi di San Martini is de bekendste kathedraal van de stad. De kathedraal is van buitenaf gezien niet helemaal netjes gebouwd. Binnenin de kathedraal zijn prachtige kunstwerken te zien die de geschiedenis van Lucca onderbouwen.

  1. Piazza Napoleone

Dit plein is het grootste plein van Lucca en staat bekend om de invloedrijke personen die hier de stad hebben geregeerd. Het plein is vernoemd naar de zus van Napoleon Bonaparte, aangezien zij begin van de 19e eeuw de leiding had over de stad Lucca. In de volksmond wordt dit plein door veel inwoners van Luca Piazza Grande genoemd, wat gezien de grote van het plein een juiste benaming is.