Bezienswaardigheden Bloemenrivièra

Bezienswaardigheden Bloemenrivièra

De Italiaanse regio Ligurië, ook wel bekend als de Bloemenrivièra, is een hele populaire regio in Italië. De regio ligt aan de kust en deze loopt van Frankrijk tot aan Toscane. Er is veel in de Bloemenrivièra te zien. Je hebt een westelijke kustlijn en een oostelijke kustlijn. Rivièra di Levante is de oostelijke kustlijn en daar zijn prachtige stadjes die je kunt bezoeken, zoals: Rapallo, Portofino, Sestri Levante en Portovenere. De Rivièra di Levante kenmerkt zich door zijn landschap met rotsen en kiezelstranden. Daarentegen is de Rivièra di Ponente, de westelijke kustlijn bekend om zijn bloemen, badplaatsen en de zandstranden. Wat de Bloemenrivièra ook populair maakt zijn de vijf vissersdorpjes die samen Cinque Terre vormen. Deze bevinden zich op de kliffen en zijn wereldberoemd. Hieronder worden ze even toegelicht. 

Portofino

Portfino is de ultieme vakantieplek om mooie dingen te zien, maar vooral om lekker te relaxen. De stad is rijk aan restaurantjes en terrasjes. Het stadje vult zich ook pastelkleurige huisjes en de vissershaven. De haven van Portofino wordt ook wel gezien als de een van de mooiste havens aan de Middellandse Zee. De stad zou Portus Delphini, ook wel de stad van de dolfijnen, zijn genoemd door de Romeinen die deze stad toendertijd hebben gesticht. De reden van deze benaming was de grote aantallen dolfijnen rondom deze plaats. Portofino is geen grote stad, toch is deze stad in de zomer een echte mustsee voor toeristen. Het is namelijk een heerlijke vakantiebestemming. Het is niet voor niks dat veel beroemdheden zich hier goed vertoeven. Portofino heeft namelijk een exclusieve badplaats. De afmetingen van de aangemeerde jachten zijn uitermate groot.

 

Ventimiglia

De stad Ventimiglia is rijk aan vermakelijke kleine winkeltjes, restaurantjes, terrasjes met allemaal regionale producten. Iedere vrijdag is er markt waar ook de regionale producten aan bod komen. De letterlijke vertaling van Ventimiglia betekent 20 duizend. Dit is afgeleid naar het aantal passen Ventimiglia van Frankrijk af lag, namelijk 20 mijl. Ook deze stad is gesticht door Romeinen en dat is goed terug te vinden. Je kan in de stad veel historische bezienswaardigheden bezichtigen. Een mooi monument is de Romaanse Kathedraal: Cattedrale di Santa Maria Assunta of bezoek de oude stadspoort genaamd de Porta Canarda. Andere mooie bezienswaardigheden zijn de Tuinen in Via Lascaris, Balzi Rossi: prehistorische grotten of de kerk van San Michele.

Vernazza

In de stad Vernazza is een groot aanbod aan restaurants, terrassen en bars. Vernazza beschikt over twee stranden. In vernazza is ook veel te bezoeken. Twee historische kerken die het bekijken waard zijn, namelijk de: Kerk Santa Margherita di Antiochia en de San Francesco kerk. Ook het paleis  Belforte Toren, de tempel Reggio en het heiligdom van de Zwarte Madonna is zeker een bezoekje waard. 

La Spezia

La Spezia is een van de belangrijkste commerciële en militaire havensteden. La Spezia is een belangrijke stop voor de cruiseschepen en ook de Italiaanse marine is gevestigd in La Spezia. 

La Spezia is een stad in de regio Ligurië en heeft de perfecte combinatie tussen historische monumenten en geweldige landschappen om te bekijken. La Spezia wordt gezien als een  enorm fijne toeristische bestemming. Een aantal bezienswaardigheden die u in La Spezia gezien moet hebben zijn het kasteel van San Giorgio, het dorp Biassa, de mooie tuinen Parco Giardini Pubblici, Basiliek van Santa Maria Assunta, de kerk Chiesa di Nostra Signora della Neve. Wilt u meer van Italië zien dan bent u bij La Spezia enorm gelegen, want deze stad ligt niet ver van Pisa Florence en Toscane af. 

San Remo

Naast Portofino bezit ook San Remo een bewonderenswaardige badplaats. San Remo staat ook bekend als de bloemenstad, Citta dei Fiori. Het hele jaar door groeien hier kleurrijke bloemen. Er groeien niet alleen mooie bloemen, ook vind je in deze stad talloze palmbomen en olijfbomen. Ze hebben zelfs een eigen label in olijfolie: DOP.  Je hoeft je in San Remo niet te vervelen, want ze beschikken over een mooie, grote boulevard, een zandstrand en een bekende casino. Ook wordt er in San Remo elk jaar een festival in februari of maart gehouden. Festival del Canzone biedt een podium voor veel startende artiesten. Een andere toeristische bezienswaardigheid is de Sanctuaria della Madonna della Costa. Dit middeleeuws centrum staat op het hoogste punt op de heuvel, zeker het wandelen waard.

Genua

Genua is de hoofdstad van de regio Bloemenrivièra, ook wel bekend als Ligurië. De stad wordt omgeven door bergen en de zee. Deze stad is een leuke bestemming voor een stedentrip. Het heeft talloze bezienswaardigheden en attracties. De stad is nog niet vol met toeristen, waardoor het allemaal net iets goedkoper is. Een aantal dingen die in Genua bezocht moeten worden: Kathedraal San Lorenzo kathedraal, Paleis Palazzi dei Rollide, vuurtoren La Lanterna, de binnenstad, het aquarium, de hoofdstraat Via Garibaldi en ten slotte het Galata Museo del Mare museum.