Italiaanse meren

Het noorden van Italië biedt enkele prachtige meren, zoals het Gardameer, Iseomeer, Lago Maggiore en het Comomeer. Liever een vakantie aan een Italiaans meer in het Zuiden ? Overweeg dan een vakantie bij het prachtige Trasimeense meer.
  • Regio

  • Wat zoek je?

Bezienswaardigheden Italiaanse meren

 

Het noorden van Italië biedt enkele prachtige meren, zoals het Gardameer, Iseomeer, Lago Maggiore en het Comomeer. Liever een vakantie aan een Italiaans meer in het Zuiden ? Overweeg dan een vakantie bij het prachtige Trasimeense meer.

Overzicht Italiaanse meren

Meer informatie over alle Italiaanse meren? Lees gerust de informatie van de mooiste en bekendste meren van Italië even door.

Bezienswaardigheden rondom de Italiaanse meren

In de prachtige gebieden rondom de Italiaanse meren is genoeg te beleven en te zien. De leukste bezienswaardigheden van rondom de Italiaanse meren ontdekken? Klik bovenstaand op de naam van het desbetreffende meer.

Vakantie aan een Italiaans meer

De Italiaanse meren biedt de vakantieganger een combinatie van zon, strand, natuur en cultuur. Door deze diversiviteit is Italië één van de mooiste en leukste vakantiebestemmingen. Voor een gezin met kinderen is een vakantie aan één van de vele Italiaanse meren een hele goede optie. Aangezien de Italiaanse meren in de nabijheid zijn van de Alpen zijn er veel activiteiten die gedaan kunnen worden. Zo kan er gewandeld en gefietst worden in het heuvelachtige landschap, tot rust komen aan het strand, zwemmen in de Italiaanse meren, genieten van de prachtige natuur en ook kunnen de culturele stadjes in de buurt van de Italiaanse meren worden bezocht. Kortom, een vakantie aan één van de Italiaanse meren biedt veel mogelijkheden voor elke vakantieganger

Lago d'Arpy

n het noordwesten van Italie, aan de voet van de Alpen is het meer van Arpy (Lago d’ Arpy) gelegen. Het meer staat bekend om zijn heldere water in het meer en de beekjes om het meer heen. Vooral sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Lago d’ Arpy, aangezien dit gebied uitermate geschikt is voor wandel- en mountainbike tochten.  

Iseomeer

In Noord-Italië is het meer van Iseo gelegen, ook wel het Iseomeer genoemd. Het meer is in vergelijking met het nabijgelegen Comomeer minder bekend en daarmee zijn er in dit gebied ook minder toeristen dan in het gebied van het Comomeer. Hierdoor is het voornamelijk in het hoogseizoen heerlijk vertoeven rondom het Iseomeer. Naast de prachtige Middeleeuwse kastelen en kloosters is de regio rondom het Iseomeer omringd door veel wijngaarden.

Comomeer

In het noorden van Italië in de regio Lombardije is het Comomeer gelegen. Op het diepste punt van het meer is het meer 410 meter diep. Dit maakt het Comomeer het diepste meer van Italië. Naast het feit dat het Comomeer het diepste meer van Italië is, is het Comomeer het op twee na grootste Alpenmeer.

Lago Maggiore

In het grensgebied van Italië en Zwitserland is het prachtige Lago Maggiore gelegen. Na het Gardameer is Lago Maggiore het grootste meer van Italië. Het afwisselende landschap van stranden en bergen maken de omgeving van Lago Maggiore tot een prachtige omgeving om je vakantie in door te brengen.

Gardameer

Het Gardameer (Lago di Garda) is een van de bekendste en populairste toeristische gebieden van Italië. Jaarlijks komen er massa’s toeristen naar deze plek om van hun vakantie te genieten. Het Gardameer voelt ondanks de grote stroom mensen die jaarlijks naar dit gebied komt niet aan als een plaats van massa toerisme. Nederlandse, maar ook buitenlandse toeristen komen na een vakantie aan het Gardameer graag terug naar deze prachtige vakantiebestemming.

Trasimeense meer

In het noorden van Umbrië, vlakbij de grens met Toscane is het Trasimeense (Trasimeno) meer gevestigd. Het Trasimeense meer is na het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore het grootste meer van Italië. Het meer is een belangrijke toeristische trekpleister, maar de omgeving staat niet bekend om zijn massatoerisme.

Ortameer

In de omgeving van het Lago Maggiore en het Comomeer ligt het kleine Ortameer. Het meer is slechts 14 kilometer lang en 2 kilometer breed. Het Ortameer is van prachtige schoonheid vanwege de ligging tussen de bergen en de daarbij horende bijzondere lichtinval.