Spaanse trappen

Spaanse Trappen

Eén van de bijzonderste plekken van Rome zijn de Spaanse Trappen. Bij deze Spaanse Trappen komt Rome samen. Romeinen, maar zeker ook toeristen komen naar deze plek om van
het levendige Rome te genieten.

Bovenaan de Spaanse Trappen bevindt zich de Franse kerk Trinitá dei Monti. De brede trappen worden door veel mensen als mooiste trap van de wereld gezien.  De benaming van de Spaanse Trappen komt voort uit het feit dat de Spaanse ambassade hun gebouw gevestigd had aan het plein waaraan de Spaanse Trappen zich bevinden. Dit plein heeft overigens ook een Spaanse naam, Piazza di Spagna.

Onderaan de Spaanse Trappen zijn dure designwinkels te vinden. Naast de dure winkels onderaan de trappen is ook de Fontana della Barcassia te vinden. Deze fontein is een herinnering aan de overstroming die Rome in 1598 trof.

In de lente en de zomer zijn de Spaanse Trappen versierd met bloemen. Dit zorgt ervoor dat veel toeristen een bezoekje brengen aan deze Spaanse Trappen en ook even heerlijk kunnen relaxen na een lange wandeltocht door de stad.