Castelli Romani

Castelli Romani Rome bezoeken?

Op 20 kilometer ten zuidoosten van Rome zijn 13 dorpjes gevestigd die in de tijd van de Middeleeuwen zijn ontstaan. Deze dorpjes tezamen vormen de Castelli Romani. Een groot aantal kastelen zijn in de middeleeuwen als versterking van de heuvels in het gebied gebouwd en vormden als toevluchtsoord voor Romeinse edellieden, de paus en de ambtenaren van het Vaticaan.

Frascati is een van de dorpjes van de Castelli Romani zijn verschillende villa’s in het dorp te aanschouwen met prachtige tuinen. Op het Piazza Gesú in Frascati worden elke zondagavond concerten georganiseerd. Voor muziekliefhebbers is dit dus een mooie plek om te bezoeken.

Het dorpje Tusculum staat voornamelijk bekend vanwege het amfitheater. Grottaferrata is een dorpje naast Tusculum en heeft veel mooie parken en pleintjes en het Nationale Park van Castelli Romani. Een mooie bezienswaardigheid in Grottaferrata is het het Santa Maria di Grottaferrata klooster. Het gebouw is van binnen- en buiten prachtig versierd met kleurrijke tegels.

De plaats Castel Gandalfo is het bekendste dorpje van de Castelli Romani. De paus heeft in Castel Galdalfo zijn zomerhuis staan. Mede hierdoor is dit dorpje dan ook één van de grote trekpleisters van de Castelli Romani.

Elk dorpje behorende bij het Castelli Romani heeft zijn eigen indrukwekkende bezienswaardigheden. De regio is voor veel toeristen een mooie reden om de warme zomermaanden in Rome te ontvluchten en iets van de cultuur in het land mee te krijgen.