Colosseum

Colosseum

Het Colosseum is dé trekpleister van de stad Rome. Zonder het Colosseum zou Rome een hele andere stad zijn. Als je denkt aan Rome, zullen veel mensen als eerste ook aan het Colosseum denken.

Dagelijks brengen duizenden toeristen een bezoek aan het Colosseum. Het imposante amfitheater wat het ooit is geweest trekt veel bekijks bij toeristen en het Colosseum is dan ook kenmerkend voor het straatbeeld van de stad Rome.

Colosseum vroeger

Vroeger vonden in het Colosseum gevechten plaats waar veel mensen op af kwamen. Gladiatoren vochten in deze geweldige Arena tegen elkaar. Bezoekers hadden vrij entree om de gevechten bij te wonen. In totaal konden 70.000 mensen de gevechten bijwonen. Niet alleen werd er gevochten tussen gladiatoren. Ook vochten gladiatoren met dieren of dieren met dieren. Gevechten gingen vroeger net zo lang door totdat er iemand overleed. De gevechten in het Colosseum hebben honderden jaren voortgeduurd en dat heeft er ook voor gezorgd dat meer dan 300.000 mensen en dieren zijn overleden tijdens de gevechten.

Toen de gevechten stopten raakte het gebouw in verval. Er werden stenen van het Colosseum gehaald om nieuwe gebouwen te bouwen. De Paus van destijds stak hier een stokje voor en zorgde er voor dat het Colosseum werd veilig gesteld en niet totaal werd afgebrokkeld. In de loop van jaren zijn er verschillende restauratie werkzaamheden verricht aan het Colosseum.

Colosseum nu

Het Colosseum nu is nog steeds een indrukwekkend amfitheater. Door het indrukwekkende gebouw in het straatbeeld van Rome komen er enorm veel toeristen naar het Colosseum toe om een bezoek te brengen aan het indrukwekkende gebouw. Dit zorgt vaak voor lange rijen bij de ingang van het Colosseum. Het is mogelijk om vooraf een kaartje online te kopen of een combiticket te kopen, waarmee je ook de bezienswaardigheid Forum Romanum, Het Palatijn en het Colosseum kunt bezoeken.