Tivoli

Tivoli

Tivoli is een oude stad buiten Rome dat voornamelijk bekend staat om zijn prachtige villa’s. De stad is op een heuvel gebouwd, waardoor het in Tivoli in de zomermaanden lekker verkoelend is ten opzichte van Rome. Veel toeristen die in Rome verblijven boeken dan ook een dagtrip naar Tivoli om de warmte van de stad Rome even te ontglippen.

In het centrum van Tivoli staat het bekende Villa d’ Este. Deze villa laat het leven van de 16e eeuw zien. De tuin van de villa bevat honderden fonteintjes, wat een mooi beeld geeft. Villa d’ Este is van dinsdag tot zondag geopend van 08.30 tot een uur voor zonsondergang.

Iets buiten Tivoli staat Villa Hadrianus. Deze Villa bevat een enorm park van 100 hectare. Voor een bezoek aan deze Villa is het raadzaam om ongeveer een halve dag uit te trekken. Goede wandelschoenen is geen overbodige luxe bij een bezoek aan deze bezienswaardigheid. Het park is elke dag van 09.00 tot 17.00 uur geopend.

Iets minder bekend dan Villa d’ Este en Villa Hadrianus is Villa Gregoriana. De villa zelf is niet groot, maar het park die bij de villa hoort is erg indrukwekkend. Een groot ravijn met een honderd meter grote waterval is dé trekpleister van deze villa.

Vervoer vanaf Rome

Veel toeristen combineren zoals gezegd dus een stedentrip naar Rome met een bezoek aan Tivoli. Vanaf de halte Ponte Mammolo rijden er bussen naar Tivoli. De tijd van deze busreis duurt ongeveer 45 minuten.

Het is ook mogelijk om georganiseerde excursies naar Tivoli te boeken.