Vaticaanstad

Vaticaanstad

In Rome is het kleinste land van de wereld gevestigd, namelijk Vaticaanstad. Het is de heilige plek van het Rooms-Katholieke geloof. Vaticaanstad is dé bezienswaardigheid die niet mag ontbreken bij een bezoek aan Rome. De geschiedenis en de daarbij behorende bezienswaardigheden van Vaticaanstad zorgen voor een enorme massatoerisme naar Vaticaanstad.

Trekpleisters Vaticaanstad

Er zijn enkele trekpleisters die niet mogen ontbreken bij een bezoek aan Vaticaanstad. Wij zetten de belangrijkste trekpleisters op een rij:

  • Sint-Pietersplein

In het centrum van Vaticaanstad is het Sint Pietersplein gelegen. Dit enorme plein is vooral bekend van de toespraken van de Paus. Bij toespraken van de Paus vanaf het balkon is het gehele plein gevuld met duizenden Romeinen, maar ook buitenlandse toeristen die deze happening een keer willen meemaken.

  • Vaticaanse tuinen

In Vaticaanstad zijn er naast de vele paleizen, gebouwen, fonteinen en musea ook enkele prachtige Vaticaanse tuinen. De grootste Vaticaanse tuin is de Giardini Vaticani. Deze enorme tuin heeft een oppervlakte van 230.000 vierkante meter.

  • Sint Pietersbasiliek 

De Op het Sint Pietersplein is de Sint Pietersbasiliek gevestigd. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken in deze belangrijkste kerk van Vaticaanstad.

  • Musea

In Vaticaanstad staat het ook vol met musea die zeker het bezoeken waard zijn. Onder andere het Vaticaans Historisch Museum, Tapijtenmuseum, Automobielmuseum en het Egiziano museum zijn erg in trek bij toeristen.

  • Apostolisch Paleis

Het Apostolisch Paleis is de verblijfplaats van de Paus. Het verblijf heeft verschillende ruimtes die bezocht kunnen worden. Er zijn echter ook enkele ruimtes niet beschikbaar voor publiek, omdat dat privéterrein is van de Paus.

  • De Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel mag niet ontbreken als bezienswaardigheid in Vaticaanstad. De kapel is onderdeel van de verblijfplaats van de Paus, het Apostolisch Paleis. In de kapel zijn enkele prachtige kunstwerken te bewonderen.

Voor veel bezienswaardigheden in Vaticaanstad zijn door het enorme aantal toeristen vaak lange wachtrijen. Het is mogelijk om vooraf op internet tickets te kopen, waardoor je de lange wachtrijen vermijdt.