Omgeving Rome

Rome is de hoofdstad van Italië. De stad heeft circa 2,8 miljoen inwoners. Rome is in politiek, cultureel en historisch opzicht de belangrijkste stad van Italië. In het tijdperk van het Romeinse Rijk was Rome zelfs één van de machtigste steden in de wereld. Door de vele historische en culturele bezienswaardigheden die de stad rijk is, is Rome één van de populairste steden voor een stedentrip in Europa.
De stad Rome

Rome is de hoofdstad van Italië. De stad heeft circa 2,8 miljoen inwoners. Rome is in politiek, cultureel en historisch opzicht de belangrijkste stad van Italië. In het tijdperk van het Romeinse Rijk was Rome zelfs één van de machtigste steden in de wereld. Door de vele historische en culturele bezienswaardigheden die de stad rijk is, is Rome één van de populairste steden voor een stedentrip in Europa.

Vakantie of stedentrip naar Rome

Rome trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Veel toeristen komen naar Rome voor een stedentrip. Daarnaast gaan er ook veel vakantiegangers naar de omliggende steden/dorpen in de buurt van Rome om in een iets rustigere omgeving te verblijven. Rome is niet alleen voor historische- en culturele liefhebbers een aanrader. In het westen zijn kilometerslange kuststroken en stranden. Bij een vakantie aan de Italiaanse kust kan zeker een bezoekje gebracht worden aan de prachtige stad Rome.

Bezienswaardigheden omgeving Rome Rome staat voornamelijk bekend om zijn vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Wij zetten de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome  voor u op een rijtje:

 

Wanneer u even de drukte van Rome achter u wilt laten, zijn er ook enkele mooie bezienswaardigheden buiten de stad Rome te aanschouwen:

De rijke cultuur, het aangename weer en de vele bezienswaardigheden in de regio Rome maken deze stad en regio tot een uitermate geschikte vakantiebestemming voor elke vakantieganger.

Spaanse trappen

Eén van de bijzonderste plekken van Rome zijn de Spaanse Trappen. Bij deze Spaanse Trappen komt Rome samen. Romeinen, maar zeker ook toeristen komen naar deze plek om van
het levendige Rome te genieten.

Castelli Romani

Op 20 kilometer ten zuidoosten van Rome zijn 13 dorpjes gevestigd die in de tijd van de Middeleeuwen zijn ontstaan. Deze dorpjes tezamen vormen de Castelli Romani. Een groot aantal kastelen zijn in de middeleeuwen als versterking van de heuvels in het gebied gebouwd en vormden als toevluchtsoord voor Romeinse edellieden, de paus en de ambtenaren van het Vaticaan.

Colosseum

Het Colosseum is dé trekpleister van de stad Rome. Zonder het Colosseum zou Rome een hele andere stad zijn. Als je denkt aan Rome, zullen veel mensen als eerste ook aan het Colosseum denken.

Dagelijks brengen duizenden toeristen een bezoek aan het Colosseum. Het imposante amfitheater wat het ooit is geweest trekt veel bekijks bij toeristen en het Colosseum is dan ook kenmerkend voor het straatbeeld van de stad Rome.

Lido di Ostia

Naast de oude ruïnes van Ostia Antica biedt het dorp ook de mogelijkheid om afkoeling te verzorgen in de warme zomermaanden. Het strand van Ostia zijn voornamelijk privé terreinen, waardoor er voor een bezoek aan het strand vaak betaalt dient te worden. Naast de stranden bevat het dorp ook een gezellige boulevard, waar verschillende leuke restaurants en barretjes te vinden zijn. Daarnaast is ook het uitzicht vanaf deze boulevard prachtig, helemaal in combinatie met de zonsondergang.

In de zomermaanden worden dagelijks strandfeesten georganiseerd op de stranden van Ostia. Voor de liefhebbers van feesten kan een strandfeest aan het strand van Ostia niet ontbreken wanneer je toch in de buurt bent van dit dorpje.

Ostia Antica

Ostia Antica is een oude havenstad waar veel oude ruïnes uit het Romeinse Rijk staan. Voorheen was Ostia Antica de belangrijkste havenstad van het oude Rome. De stad wordt gezien als een van de best bewaarde steden in de omgeving Rome van het oude Romeinse Rijk.

Veel mensen maken de vergelijking met de stad Pompei, maar Ostia Antica is iets minder bekend en daardoor een stuk rustiger voor toeristen. Een van de best bewaarde gebouwen van Ostia Antica is het amfitheater. Aan de decumanus, ook wel de hoofdstraat van Ostia Antica genoemd, zijn resten van vroegere winkels en vele indrukwekkende oude woningen te vinden.

Voor toeristen is Ostia Antica een rustige manier om er achter te komen hoe eeuwen geleden werd geleefd. Naast de prachtige oude ruïnes in Ostia Antica is ook de natuur van de omgeving heerlijk rustgevend. De vele dennenbomen zorgen voor een fris en energierijk klimaat.

Pantheon

Aan het plein Piazza della Rotonda staat het wereldberoemde Pantheon. Het Pantheon is van oorsprong een tempel. In de tijd dat het Katholieke geloof in opkomst kwam is het Pantheon omgedoopt tot kerk. Vanwege het bijzondere dak van het Pantheon is het één van de meest indrukwekkende kerken van Rome.

Tivoli

Tivoli is een oude stad buiten Rome dat voornamelijk bekend staat om zijn prachtige villa’s. De stad is op een heuvel gebouwd, waardoor het in Tivoli in de zomermaanden lekker verkoelend is ten opzichte van Rome. Veel toeristen die in Rome verblijven boeken dan ook een dagtrip naar Tivoli om de warmte van de stad Rome even te ontglippen.

Vaticaanstad

In Rome is het kleinste land van de wereld gevestigd, namelijk Vaticaanstad. Het is de heilige plek van het Rooms-Katholieke geloof. Vaticaanstad is dé bezienswaardigheid die niet mag ontbreken bij een bezoek aan Rome. De geschiedenis en de daarbij behorende bezienswaardigheden van Vaticaanstad zorgen voor een enorme massatoerisme naar Vaticaanstad.