Weer Italiaanse meren

Rond de Italiaanse meren zijn de zomers vaak erg warm en de winters aan de koude kant.
In het voorjaar worden vaak al de eerste warme zomerse dagen rond de Italiaanse meren gemeten. Echter zijn er ook dagen mogelijk waarbij het weer totaal kan om slaan en er veel regen kan vallen in gebieden rondom de meren.

Vanaf mei tot en met augustus is het erg warm rondom de Italiaanse meren. Door de temperatuur van het water in de meren ook warm is, koelt de temperatuur in de avond ook moeilijk af. In het najaar worden de regenkansen weer groter en trekt de wind aan. In de winters kan het erg koud worden. Direct naast de meren komt sneeuw en vorst weinig voor vanwege de hoge water temperaturen. Op hoger gelegen gebieden kan wel sneeuw en ijs ontstaan.

Benieuwd naar het actuele weer in deze regio en bijvoorbeeld de jaarlijkse temperatuur-, neerslag- en zonuren gemiddeldes? Op deze pagina is alle informatie over het weer in de regio van de Italiaanse meren weergegeven.

Bekijk hier het door ons geselecteerde aanbod in de regio van de Italiaanse meren

Afbeeldingsresultaat voor gardameer

Vakantiehuis rondom het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en bovendien het populairste meer onder de Nederlandse vakantiegangers. Er zijn vele campings, hotels en appartementen rondom het Gardameer te vinden, maar ook vakantiehuizen in de omgeving van het Gardameer zijn erg populair. Met het huren van een eigen vakantiehuis blijf je uit het massatoerisme die het Gardameer trekt, heb je de vrijheid (zowel in het vakantiehuis als daaromheen), je hebt veel privacy en het huren van een vakantiehuis is daarentegen ook nog eens betaalbaar.