Cultuur Italie

Elk land heeft zijn eigen cultuureigenschappen en zo dus ook Italië.  Inwoners van Italië hebben respect voor toeristen die de cultuur in het land naleven. Waardering en respect in de vorm van complimenten wordt graag gegeven door Italianen aan toeristen die de cultuur in Italië naleven.

Er zijn een aantal kenmerkende punten van de Italiaanse cultuur, zoals:

  1. Italianen begroeten mensen graag

Het begroeten van bekende mensen gebeurd in Italië vaak met een handdruk. Italianen houden er echter ook van om snel contact te maken met onbekenden.

  1. Italie koffieland

Italië staat bekend om zijn ‘Il Caffé’. Een kopje koffie drinken hoort bij het leven van een Italiaan. Wanneer je in het land bent merk je dat het land overstroomt met koffiebars. In totaal zijn er zo’n 150.000 koffiebars in het land.

  1. Een ‘aperetivo’

Vooral in de grote steden Turijn en Milaan wordt veel aandacht besteed aan een ‘aperetivo’. Bij een  borrel drinken op een terrasje wordt in deze twee steden heel veel aandacht besteed aan een lekkernij die bij de borrel geserveerd kan worden. Soms wordt er zoveel aangeboden dat de honger gestild is en je de rest van de dag niet meer hoeft te eten.

  1. Eten

Italianen nemen de tijd met eten. Volgens de Italianen moet je eten om te leven en niet leven om te eten. Tijdens je werk eten gaat er bij Italianen absoluut niet in. Voor het eten wordt echt de tijd genomen en activiteiten waar je mee bezig was worden dan even aan de kant geschoven om rustig van het eten te kunnen genieten.

  1. Kleding

Italianen staan bekend om het dragen van goede, modieuze kleding. Italianen bezuinigen niet op het kopen van hun kleding. Dit zie je ook wel in het Italiaanse straatbeeld. Italianen met vuile of vieze kleding zie je zelden.

Wat is er te doen in…..

Italiaanse meren
1 januari: Nieuwjaarsdag
Toscane
Noord-Italië
Omgeving Rome
Umbrië

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.