Italië kan zich elk jaar weer opmaken voor een stroom van miljoenen toeristen het gehele jaar door. De combinatie van het heerlijke Italiaanse eten, de prachtige oude steden, de ontelbare bezienswaardigheden en het aangename klimaat zorgen ervoor dat er jaarlijks miljoenen toeristen naar Italië komen. Zowel in de winter- als in de zomermaanden is er genoeg te beleven in het land.

In het winterseizoen is het voornamelijk Noord-Italië dat de meeste toeristen trekt door de uitgestrekte wintersportgebieden in de Dolomieten. In de zomermaanden zijn de Italiaanse meren, met onder andere het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore erg populaire vakantiebestemmingen.

Steden Italië
De hoofdstad van Italië, Rome, is de voornaamste trekpleister van Italië. Door de prachtige oude historische stad is er met bezienswaardigheden zoals het Colosseum, de Trevifontein, de Spaanse Trappen en het Pantheon genoeg te bewonderen gedurende een vakantie in de omgeving Rome. Een andere trekpleister van Italië is de Toren van Pisa, gevestigd in het plaatsje Pisa. De ‘scheve toren’ is wereldberoemd en daardoor trekken er veel mensen richting Pisa om deze toren te fotograferen. De stad Venetië staat bekend om zijn romantische gondeltocht door de kanalen van de stad.

Buitenlandse toeristen
In 2016 verbleven er circa 56 miljoen buitenlandse toeristen in Italië. Van deze 56 miljoen mensen waren er 39 miljoen Europese toeristen die het land bezochten. Het aantal Fransen en Duitse gasten die naar Italië trokken zijn flink gestegen. Het aantal Russen dat een vakantie in Italië doorbrengt is daarentegen flink gedaald. De laatste jaren is een opmars te zien van het aantal Chinezen dat naar Italië gaat voor een (korte) vakantie.

In vergelijking met begin van de eeuw is te concluderen dat toeristen de laatste jaren gemiddeld vaker kiezen voor een korter verblijf. Eén van de grootste oorzaken daarvan is dat stedentrips steeds populairder worden. Steden als Milaan, Rome, Venetië en Florence zijn door hun veelzijdigheid in cultuur, bezienswaardigheden en uitstraling graag te boeken stedentrips voor een midweek of een weekend.

Vakantiehuis in Italië huren?
Overweegt u een vakantie in Italië. Bekijk dan het aanbod van vakantiehuizen in de regio die u het meeste aanspreekt.